Προσεγγίσεις για ιδανικές αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ιστορικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε, ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, τα πιο γνωστά κέντρα διασκέδασης στην περιοχή και οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζετε για αξέχαστες διακοπές στην Κρήτη .

Παραλία Ελαφονήσι
Στη νοτιοδυτική ακτή της Κρήτης βρίσκεται μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες. Το Ελαφονήσι είναι μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Κρήτης, που βρίσκεται περίπου 80 χλμ. Από τα Χανιά και χαρακτηρίζεται από αμμόλοφους λευκής άμμου, κρυστάλλινα ρηχά νερά, ηρεμία και γαλήνη που προσφέρει. Το τοπίο αναφέρεται σε εξωτικές παραλίες και τα ρηχά νερά συνεχίζουν συχνά για μερικά μέτρα στη θάλασσα. Το τοπίο στο Ελαφονήσι, που σπάνια συναντάται στην παραλία της Ελλάδας με τα δικά της χαρακτηριστικά. Για να φτάσετε στο Ελαφονήσι μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο ή καλύτερα ενοικιάζοντας αυτοκίνητο. Σίγουρα η επίσκεψή σας στην όμορφη παραλία Ελαφονήσι θα σας μείνει αξέχαστη! Μετά από λίγα λεπτά με τα πόδια προς τα δυτικά μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην παραλία και στο δάσος του Κέδρου.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου, Κίσσαμος
Στα βορειοδυτικά της Κρήτης βρίσκεται η Γραμβούσα. Πρόκειται για μια χερσόνησο στα δυτικά της οποίας βρίσκεται η όμορφη παραλία του Μπάλου. Στη χερσόνησο της Γραμβούσας είναι ένα κάστρο που χτίστηκε από τους Ενετούς και χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο εναντίον των κατακτητών που περιστασιακά θέλουν να παραβιάσουν. Τελικά οι Τούρκοι κατόρθωσαν να κατακτήσει το κάστρο δωροδοτώντας τον Ενετό διοικητή! Η παραλία Μπάλος είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Πολύ ωραία λευκή και κόκκινη άμμος, ρηχά νερά και σε κάποια στιγμή λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά τυρκουάζ. Για να φτάσετε στην παραλία Gramvousa και Balos, μπορείτε να πάρετε μία από τις βάρκες που ξεκινούν κάθε μέρα από το λιμάνι της Κισσάμου (Καστέλι). Η παραλία Μπάλος είναι προσβάσιμη από τη στεριά. Μετά από έναν χωματόδρομο σκληρού δίσκου μέχρι να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, και από εκεί θα αρχίσει η κάθοδος με τα πόδια,

Εθνικό Πάρκο Φαράγγι Σαμαριάς
Το φαράγγι της Σαμαριάς Farranga ή όπως λένε οι ντόπιοι, βρίσκεται 43 χλμ. Νότια των Χανίων. Η είσοδος του φαραγγιού βρίσκεται σε υψόμετρο 1227 μέτρων. Η θέση Ξυλόσκαλο πήρε το όνομά της από μια ξύλινη σκάλα που ήταν εκεί πάλι και διευκόλυνε την κάθοδο στο φαράγγι. Επίσης σε αυτή την περιοχή (λίγο πριν το Ξυλόσκαλο) είναι ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καλλέργης σε υψόμετρο 1680 μέτρων. Η κάθοδος του φαραγγιού ξεκινά από το Ξυλόσκαλο, με βήματα στην αρχή και μετά με ένα μικρό μονοπάτι. Η κάθοδος είναι αρκετά δύσκολη και διαρκεί από 6 έως 8 ώρες. Εκείνοι που σκοπεύουν να διασχίσουν το φαράγγι πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια και καπέλο. Το νερό δεν το χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το φαράγγι δηλώθηκε ως Εθνικός Δρυμός για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας και ιδιαίτερα της κρητικής άγριας κατσίκα (kri - kri, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι) που ζει εδώ. Πρόσφατα, Η Σαμαριά απονεμήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις πιο παρθένες και όμορφες φυσικές περιοχές της παλαιάς ηπείρου. Πηγές είναι άφθονα στο FarangiKonta η είσοδος είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, περιτριγυρισμένο από δέντρα και πηγές νερού olodrosero. Εδώ πίστευε ότι υπήρχε ένας αρχαίος ναός του Απόλλωνα και μια μικρή απόσταση από την αρχαία πόλη "Kaino". Στο μισό δρόμο βρίσκεται το παλιό χωριό της Σαμαριάς, το οποίο εγκατέλειψε λίγα χρόνια μετά την κήρυξη του φαραγγιού ως Εθνικού Πάρκου (1962) ..

Παλάτι της Κνωσού, Ηράκλειο
Με μεγάλες ανασκαφές που έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα και αργότερα ήρθαν στην επιφάνεια του εδάφους τα ερείπια ενός φαινομενικού πολιτισμού, τον Μινωικό πολιτισμό ο οποίος είναι ο πρώτος υψηλός πολιτισμός στην Ευρώπη κατά τα έτη 2800 έως 1000 π.Χ. Ο Άρθουρ Έβανς, ο αγγλικός αρχαιολόγος της Κνωσού, ονόμασε αυτή την κουλτούρα των Μινωιτών, το όνομα προέρχεται από τον διάσημο βασιλιά Μίνωα. Μετά τις ανασκαφές έχουν εκτεθεί στη μέση του χώρου των Μινωικών, το πραγματικό παλάτι των πλούσιων καταστημάτων του βασιλιά Μίνωα, τα βασιλικά διαμερίσματα σε θρησκευτικούς χώρους, η τεράστια κεντρική αυλή και τέλος ο θρόνος όπου ανακάλυψαν το "θρόνο Μίνωας" Ο βασιλιάς Μινώας είναι ο παλαιότερος στην Ευρώπη. »Στην τρίτη χιλιετία (κάπου μεταξύ 2800 και 2600 π.Χ.) στην Κρήτη αρχίζει μια νέα εποχή, η Εποχή του Χαλκού, που χαρακτηρίζεται από την παραγωγή χαλκού και την ευρεία χρήση των μετάλλων. Οι Μινωίτες είναι γνωστοί από τους πίνακες, όπου βλέπουμε την εικονική εικόνα και τα έργα τους, όπου θαυμάζουμε τις δεξιότητές τους. Ανθρωπολογικά ταξινομημένα από μερικούς ερευνητές στη μεσογειακή φυλή, που συνήθως είναι το μικρό ανάστημα, τα μαύρα μαλλιά και τα μάτια.

Ιερά Μονή Αρκαδίου, Ρέθυμνο
Το μοναστήρι της Αρκαδίας βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και έχει μεγάλη ιστορία που σχετίζεται με την κρητική επανάσταση το 1866. Όταν χτίστηκε το μοναστήρι δεν ήταν ακριβές. Λέγεται ότι σύμφωνα με την παράδοση που ίδρυσε ο Ηράκλειτος και ξαναχτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδι τον 5ο αιώνα από τον οποίο πήρε το όνομά του. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από έναν μοναχό Αρκάδιο και έτσι πήρε το όνομα "μοναστήρι Αρκαδίου". Τα υπόλοιπα, ωστόσο, διατηρούνται στο βορειοδυτικό τμήμα του περιβόλου. Υπάρχει μια ιστορία που πιστοποιεί ότι ο αρχικός ναός ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Κωνσταντίνο. Αυτό που λέγεται από μερικούς ταξιδιώτες ότι το όνομα της μονής προέρχεται από την αρχαία πόλη της Αρκαδίας στην Κρήτη είναι λάθος. Επειδή αυτή η πόλη ήταν πολύ μακριά από την περιοχή που έκτισε το μοναστήρι του Αρκαδίου. Στο τέλος του 16ου αιώνα (1587) έγινε ανακαίνιση του μοναστηριού και κτίστηκε στην ίδια θέση όπως και σήμερα. Στο εσωτερικό του μοναστηριού υπάρχει μουσείο με συλλογές από βυζαντινούς. Στην κύρια περιοχή υπάρχει αφιερωμένη κατασκευή αφιερωμένη στον Κρητικό λαό που αγωνίζεται και πέθανε στον τόπο αυτό.

Φαιστός, Ηράκλειο
Η Φαιστός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης το 2000 π.Χ., μετά την Κνωσό και αποτελεί πλέον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Βρίσκεται περίπου 62 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, στην Κρήτη, νότια του ποταμού Γεροπόταμου. Χτισμένο σε χαμηλό λόφο σε υψόμετρο 100 μ. Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περιτριγυρισμένο από ψηλά βουνά του Ψηλορείτη και της Αστερούσας το Λασιθιοτικό βουνό, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η πόλη Τυμπάκι. Ανατολικά και βόρεια της Φαιστού είναι ο Λιθαίος, όπου οι κάτοικοι ήταν εφοδιασμένοι με νερό. Πολλοί συγγραφείς έχουν αναφέρει την αρχαία Φαιστό. Η πρώτη αναφορά της Φαιστού είναι στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια του Ομήρου, υποδηλώνοντας την εμπλοκή της Φαιστού στον πόλεμο της Τροίας και χαρακτηρίζεται ως μια "καλά γεμάτη" πόλη. Ο αρχαίος ιστορικός Διόδωρος Σικελός αποδίδει στο Μίνωα την ίδρυση της Φαιστού, της Κνωσού και της Κυδωνίας. Πληροφορίες για την ιστορία της αρχαίας πόλης έρχονται στο φως μετά τις ιταλικές αρχαιολογικές ανασκαφές. Το όνομα είναι προελληνικό και τα σημάδια της Κνωσού Γραμμική Β είναι Πάιτο (αττικός τύπος Φαιστός) και η ετυμολογία είναι από F (F) = λαμπρή, ένδοξη. Είναι μια από τις 3 σημαντικές πόλεις που δημιούργησε ο Μίνωας και ήταν το δεύτερο πιο ζωτικό κέντρο της εποχής του μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Φάιστος βασιλεύει στη δυναστεία που ίδρυσε ο Ροδομάνθης, γιος του Δία και αδελφός του Μίνωα. Η Φαιστός κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή και ευημερούσε πολύ στην τρίτη χιλιετία π.Χ., την Εποχή του Χαλκού .. Είναι μια από τις 3 σημαντικές πόλεις που δημιούργησε ο Μίνωας και ήταν το δεύτερο πιο ζωτικό κέντρο της εποχής του μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Φάιστος βασιλεύει στη δυναστεία που ίδρυσε ο Ροδομάνθης, γιος του Δία και αδελφός του Μίνωα. Η Φαιστός κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή και ευημερούσε πολύ στην τρίτη χιλιετία π.Χ., την Εποχή του Χαλκού .. Είναι μια από τις 3 σημαντικές πόλεις που δημιούργησε ο Μίνωας και ήταν το δεύτερο πιο ζωτικό κέντρο της εποχής του μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Φάιστος βασιλεύει στη δυναστεία που ίδρυσε ο Ροδομάνθης, γιος του Δία και αδελφός του Μίνωα. Η Φαιστός κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή και ευημερούσε πολύ στην τρίτη χιλιετία π.Χ., την Εποχή του Χαλκού ..

Παραλία Φαλάσαρνα, Χανιά
17 χλμ. Από την Κίσσαμο (Καστέλι) στα βορειοδυτικά της Κρήτης, είναι η πανέμορφη παραλία της Φαλάσαρνας. Πρόκειται για μια από τις καθαρότερες παραλίες της Κρήτης με κρυστάλλινα νερά και έχει πολλές φορές απονεμηθεί ως η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη! Η λευκή και κόκκινη άμμος και οι απόψεις των μαγευτικών βουνών που περιβάλλουν, κάνουν τη Φαλάσαρνα ως μία από τις επισκέψεις που πρέπει να επισκεφτείτε εάν επισκεφθείτε την περιοχή. Στη Φαλάσαρνα είναι η παλιά πόλη και το λιμάνι, όπως και άλλες όμορφες παραλίες. Μπορείτε να βρεθείτε στην παραλία με τη δική σας πετσέτα παραλίας ή να νοικιάσετε μια ομπρέλα. Προσπαθήστε να μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό και μαγικό. Υπάρχουν μερικές ταβέρνες και ωραία καταλύματα για φαγητό και διαμονή. Για να φτάσετε στο Φαλάσαρνα ακολουθήστε το δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Καστέλι και πριν το χωριό Πλάτανος, στρίψτε δεξιά. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι περιορισμένες σε αυτήν την περιοχή της Κρήτης, οπότε προσπαθήστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για εξερεύνηση

Λίμνη Κουρνά, Χανιά
Η λίμνη Κουρνά, ζωγραφική κοσμεί τον νομό Χανίων. Η μόνη φυσική λίμνη της Κρήτης, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα Χανιά, κοντά στα σύνορα με το Ρέθυμνο, ανάμεσα σε λόφους, έναν εξαιρετικό προορισμό για το χειμώνα και το καλοκαίρι. Το όνομά του προέρχεται από την αραβική λέξη που σημαίνει λουτρά Κουρνάς ή στοιχειωμένη λίμνη ... και αυτό είναι κοινό για μια λίμνη ... Ο μύθος λέει για μια ξανθιά κοπέλα που πριν από πολλά χρόνια προσπαθώντας να αποφύγει τις σεξουαλικές ορέξεις του πατέρα της ήθελε ολόκληρη την περιοχή να βυθιστεί και να γίνει λίμνη. Όπως συνέβη ... και έπειτα ... λένε ιστορίες για μια νεαρή γυναίκα μερικές φορές κάνει την εμφάνισή της να κάθεται πάνω σε ένα βράχο στη λίμνη και να χτενίζει ξανθά μαλλιά της. Στη σύγχρονη εποχή ... η λίμνη έχει ένα σημαντικό βιότοπο. Οι όχθες είναι πράσινες και λευκές άμμου σε αυτές, το καθιστά ιδανικό για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε κουπιά ή κανό για μια ρομαντική στιγμή στη λίμνη. Οι όχθες της λίμνης Κουρνά γνωρίζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Οι επισκέπτες που επισκέπτονται μπορούν να απολαύσουν τη θέα στη λίμνη μαζί με κρητικές λιχουδιές στα πολλά καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή. Σε κοντινή απόσταση, στην αρχή του Ρεθύμνου βρίσκονται οι πηγές της Αργυρούπολης. Μια πράσινη όαση με τρεχούμενο νερό. Ο ήχος τους, είναι ο απόλυτος χαλαρωτικός ήχος. ανάβουν ένα κερί στο παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης, που βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία από τις πολλές ομορφιές διαδρομών. Αυτή η άσκηση ανοίγει την όρεξη. Μην ανησυχείτε, θα βρείτε πολλά εστιατόρια στην περιοχή. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Αργυρούπολη, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Λάππα, μια μεγάλη δωρική και ρωμαϊκή πόλη. Οι επισκέπτες που επισκέπτονται μπορούν να απολαύσουν τη θέα στη λίμνη μαζί με κρητικές λιχουδιές στα πολλά καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή. Σε κοντινή απόσταση, στην αρχή του Ρεθύμνου βρίσκονται οι πηγές της Αργυρούπολης. Μια πράσινη όαση με τρεχούμενο νερό. Ο ήχος τους, είναι ο απόλυτος χαλαρωτικός ήχος. ανάβουν ένα κερί στο παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης, που βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία από τις πολλές ομορφιές διαδρομών. Αυτή η άσκηση ανοίγει την όρεξη. Μην ανησυχείτε, θα βρείτε πολλά εστιατόρια στην περιοχή. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Αργυρούπολη, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Λάππα, μια μεγάλη δωρική και ρωμαϊκή πόλη. Οι επισκέπτες που επισκέπτονται μπορούν να απολαύσουν τη θέα στη λίμνη μαζί με κρητικές λιχουδιές στα πολλά καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή. Σε κοντινή απόσταση, στην αρχή του Ρεθύμνου βρίσκονται οι πηγές της Αργυρούπολης. Μια πράσινη όαση με τρεχούμενο νερό. Ο ήχος τους, είναι ο απόλυτος χαλαρωτικός ήχος. ανάβουν ένα κερί στο παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης, που βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία από τις πολλές ομορφιές διαδρομών. Αυτή η άσκηση ανοίγει την όρεξη. Μην ανησυχείτε, θα βρείτε πολλά εστιατόρια στην περιοχή. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Αργυρούπολη, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Λάππα, μια μεγάλη δωρική και ρωμαϊκή πόλη. ανάβουν ένα κερί στο παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης, που βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία από τις πολλές ομορφιές διαδρομών. Αυτή η άσκηση ανοίγει την όρεξη. Μην ανησυχείτε, θα βρείτε πολλά εστιατόρια στην περιοχή. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Αργυρούπολη, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Λάππα, μια μεγάλη δωρική και ρωμαϊκή πόλη. ανάβουν ένα κερί στο παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης, που βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία από τις πολλές ομορφιές διαδρομών. Αυτή η άσκηση ανοίγει την όρεξη. Μην ανησυχείτε, θα βρείτε πολλά εστιατόρια στην περιοχή. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Αργυρούπολη, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Λάππα, μια μεγάλη δωρική και ρωμαϊκή πόλη.